14. tammikuuta 2015

Ruokajuhlaa arjessa

Kaupungista löytyy monenlaisia ravintoloita. Voi valita maan, raaka-aineen, valmistusvan, erikoistumisen tai jonkun muun kriteerin perusteella. 

Usein ravintolakäynnit sijoittuvat viikonloppuihin ja juhlahetkiin. Minulle ja serkulleni on tullut tavaksi käydä kerran, pari vuodessa jossakin uudessa ravintolassa aivan tavallisena arki-iltana. Kaupunkitilassa ravintola on arkena hyvin erilainen kuin vilkkaana viikonloppuna. Ruokailuun tulee erilaista rauhallisuutta ja mahdollisuutta. Ei tarvitse kuunnella puolella korvalla naapuripöydän keskusteluja tai juhlintaa. Saa keskittyä nauttimaan ruoasta ja jaetusta arki-illasta. 

Miten erilaiselta Tuomiokirkko näyttä toisesta kerroksesta katsottuna.
Ja samalla kuitenkin niin samalta. Punaiset verhot toivat oman vaikutelmansa. 

Tällä kertaa kävimme ravintola Sunn'issa. Yksinkertainen kattaus ja sama linja myös ruoissa. 

Milloin viimeeksi olet syönyt alkukeiton lasilautaselta? Minä en muista.
Ihanaa punajuurikeittoa. 

Possun poskea. Nam. Suli suuhun ja sopi täydellisesti lisukkeen kanssa yhteen. 

Emme saaneet Tori-menun jälkkäriä allergioiden takia. Vaihtoehtomme oli kuitenkin osuva päätös.
Pieni keksi toi meidän molempien mieleen näkkileivän. Hauska ylläri. 

Arjessa saa olla juhlaa. Sen voi luoda pienillä valinnoilla. Kokeilemalla jotain muuta kuin mihin on tottunut. Käymällä jossain hyvin erilaisessa paikassa. Eikä sen tarvitse olla kallista. Myös ravintoloilla on alennusmyyntinsä, laadukkaat sellaiset. Pitää vain vähän seurata ja olla ajoissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti