29. syyskuuta 2013

Laatikoita ja hyvästejä

Kuuntelen Vuokko Hovatan uutta levyä. Juon vihreää teetä. Katselen huoneeseen kertyneitä muuttolaatikoita. Alan olla jo hyvä tässä. Elämäni pakkaamisessa ruskeisiin laatikoihin.


Tässä on vasta pieni nurkka koko laatikkovuoresta.

Kun asiat ovat muuttuakseen, kaikki tapahtuu nopeasti. Olen jälleen tässä kuussa matkustanut. Nähnyt Oulua, Vaasaa ja monet metsät ja järvet junan ikkunasta. Samalla olen jättänyt hyvästejä asunnolleni. Oikeastaan olen jättänyt hyvästejä tälle kaupunginosalle. Kulkenut lehtisateessa, kiertänyt katselemassa niitä paikkoja, joihin en kesällä ennättänyt ja kurkistellut pihoille ja tuoksutellut syksyistä metsää.

Näin syyssunnuntain kävelyretkellä nuorallakävelijät. 

Onneksi mukanani muuttaa paljon enemmän kuin mitä näkyy päälle päin. Muutto tuo asioita lähemmäksi ja  hauskoja uusia asioita mukanaan. Sunnuntaipäivälliset. Uudet kävelyretket. Teekupilliset olohuoneessa. Eikä vielä voi tietää mitä kaikkea muuta. Hyvä niin. Elämässä tarvitaan nopeita muutoksia ja yllätyksiä. Tai ainakin minun elämässäni.

Saint Pauliani on kukkinut jo viisi kuukautta putkeen.
Toivottavasti se viihtyy myös uudessa kodissaan. 


2 kommenttia:

  1. "Nuorallakävijät" tuovat aina mieleeni urbaanilegendan, jonka mukaan tuolla tavalla merkatut paikat liittyvät huumekauppoihin. Tiesitkö sitä? Toivoisin, että voisin itse kirjoittaa tekstin, joka alkaisi samalla kappaleella kuin sinun kirjoituksesi. Jossa istuisin muuttolaatikoiden keskellä. Ja nimimerkkini muuttuisi.

    VastaaPoista
  2. Enpä tiennyt. Mielenkiintoinen legenda. Pitäisi kaivaa tietoa tuosta ilmiöstä enemmän.

    Etköhän sinä pian pääse samaan tilanteeseen. Toisaalta sinä varmaan pääset etsimään myös uusia huonekaluja. :)

    VastaaPoista