14. syyskuuta 2014

Kirppareilta keräilijäksi

Olen aina ollut huono kirpparikävijä. Saan välillä puuskia, jolloin saatan koluta useammankin kirpparin. Sen sijaan olen aina pitänyt erilaisista antiikkiliikkeistä ja antikvariaateista.
- Sivuhuomiona pitää kertoa, että Porvoossa lopettaa antikvariaatti Lukeva, kun sitä pitänyt Vexi jää eläkkeelle nyt syksyllä. Jos olisi ollut rohkeutta ja takataskussa ylimääräistä, olisi siinä voinut olla seuraava projekti. Yli 20 vuotta Porvoossa kirjoja (ja Magic-kortteja) myynyt liike on kyllä ollut monelle lukijalle (ja ropettajalle) tärkeä osa kaupunkia. Kiitos kaikista kirjojen täyteisistä vuosista. -

Mutta itseasiaan takaisin. Tälle viikonlopulle sattui itseasiassa kaksi kirpparikäyntiä. Toinen oli FB:stä bongaamani Sisustusbloggaajien kirppis Pasilan vanhassa veturitallissa. Minua kiinnosti ehkä enemmän paikka kuin itse tapahtuma, sillä saavuimme tunti tapahtuman alkamisen jälkeen paikalle. Vastaamme käveli ihmisiä kantamusten kanssa ja huomasin ainakin muutaman mielenkiintoisen vanhan laatikon kantamuksista. Paikan päällä odotti jono ja tyhjentyneitä pöytiä. Jos olisi halunnut kortteja, sisustusjulisteita, opetustauluja, koruja tai sekalaisesti erilaisia astioita ja retrosisustuselementtejä, olisi niitä vielä pöydiltä löytynyt. Minun matkaani ei kuitenkaan lähtenyt muuta kuin pieni lasinen korurasia hyväntekeväisyyspöydässä. Monelle innokkaalle sisustajalle ja lastenvaatteita kaivanneille olisi kuitenkin varmasti löytynyt jotakin vielä iltapäivällä.
Tapahtumalla on hauska idea, ja jos olisi jaksanut nousta ajoissa olisi ehkä voinut tehdä kotiin keräilijälöytöjä. Useisiin hyviin ideoihin törmäsin ja aloin jälleen harkita ompelukoneen hankkimista.

Jonoa oli, mutta se eteni nopeasti jatkuen sitten sisällä.
Vartin myöhemmin oli ollut helpompi kulkea sisällä.
Toisaalta mitä löytöjä sitten olisi voinut tehdä?  

Viikonloppuun mahtui toinenkin isompi kirpparitapahtuma. Kattilahallissa oli MyIittalan järjestämä Vintage-tapahtuma sunnuntaina. Myynnissä oli Iittalan, Hackmannin ja Arabian vanhoja tuotteita. Myyjinä oli iso joukko myIittalalaisia. Sinne ryntäsimme heti kahdeltatoista. Ja teimme useamman löydön. Nanny Stillia ja Kaj Franckia, Tuuli-astiastoa, seinälautasia... Jokaiselta pöydältä löytyi ihasteltavaa ja jotain mitä olisi halunnut kotia kantaa. Onneksi olin päättänyt budjetin etukäteen ja neljä eri asiaa mitä etsin. Kolme löysin, yhtä en ja yksi ylläri lähti kotiin mukaan. Mietin kyllä jälkikäteen kuinka uskollisia me suomalaiset olemmekaan kotimaisille tuotteille ja erityisesti Iittalan ja Arabian tuotteille. Miten niistä tulevat meidän keräilykohteet, vaikka maailma on täynnä kauniita asioita ja lasia.


Franckin Sointu-astiat olivat erityisen etsinnän alla tällä kertaa. Halusin tiettyä väriä,
 joten oli ihme, että löysin kuusi pullalautasta ja vielä aivan ihmeelliseen hintaan.
Koko pino 20 eurolla ja vain yksi rikkinäinen lautanen.
Mukaan lähti myös yksi Jar, 4 hot&cool-lasia ja ihastuttava pieni sokerikippo. Tätä ei voinut jättää pöytään. Se oli vain niin mahdottoman söpö.
Minulla ei ole Rörstrandin astioista, eikä ehkä vähään aikaan tulekaan muita. 

Nämä ihanat jälkkärimaljat bongasin serkulleni, mutta hinta esti synttärilahjaksi ostamisen.
Kaikki kuusi olivat aivan priimaa. Harmitti, ettei voinut ostaa.
Franckin Sointua olen alkanut vähitellen kerätä. Juuri oikean värin ja käyttökelpoisten astioiden löytäminen kohtuu hinnalla on kuitenkin vaikeaa. Etsintä jatkuu niiden osalta. Onneksi jälleen löytyi käyttökelpoisia astioita mukaan. Samalla kyllä mietin mistä pitää kotona luopua, että uudet mahtuvat pikkuruiseen keittiööni. Onneksi Jarsin saa vanhan päälle.

Kirpparitiloina Kattilahalli ja Veturihalli olivat molemmat toimivia. Ehkä Kattilahalli hieman parempi, sillä ei tarvinnut kulkea jonossa vaan hajaantuminen oli mahdollista. Toivottavasti tilat säilyvät jatkossakin tälläisissä käyttötarkoituksissa.

Muumi-mukeja eikä 24h-lautasia tullut ostettua lisää. Yksi muumi taloudessa riittää.
 Niistä kuitenkin nautin nimipäiväpullan ja -teen. Mustikkavaniliapullaa ja karpaloteetä
kaiken keräilyn ja keräilymättömyyden päätteeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti