23. elokuuta 2011

Pimeneviä iltoja kerrostalojen välissä

Kesän kosteat illat ovat loppuneet. Iltakävelylle pitää vetää päälle jo villatakki. Nyt ilma tuoksuu sammaleelta, sieniltä ja maatuvalta puulta, jopa keskikaupungilla. Ehkä homesienet elävät kerrostalojen keskellä.

Elokuu on osoittautunut todella rauhoittavaksi, uudistavaksi ja lähes täydelliseksi kaupunkikuukaudeksi. Vilpoisa tuuli kiertää talojen välissä, varjot ovat pitempiä muuallakin kuin kymmenen kerroksisten asuntokompleksien kyljessä, vesisade huuhtelee katuja puhtaiksi kesän hiestä ja puiden syljestä. Liikennettä on tasaista virtaansa; edelleen sen välissä pystyy puikkelehtimaan.

Hellekesä on päättynyt. Kaupunki elää ihan eri rytmillä taas. Sen kuulee hätäajoneuvojen ujelluksesta, liikennevalojen merkkiäänistä, yöajelijoiden jättämästä hiljaisuudesta ja lasten hyppivistä askelista aamukahdeksalta.

Sen huomaa myös itsestä ja kaikista niistä löydöistä mitä tekee elokuussa. Elokuu muotoutui yllättäen itsetutkimuksen täyttämäksi kuukaudeksi. Ja toisaalta se on myös kuukausi jolloin piti hyväksyä monta asiaa. Ihme ja kumma elokuu on rakastumisen aikaa. Ja kun se tapahtuu monta kertaa... ei voi kuin nauraa ja ihmetellä miksi näin ei ole jo tapahtunut aiemmin.


your life is your life
don’t let it be clubbed into dank submission.
be on the watch.
there are ways out.
there is a light somewhere.
it may not be much light but
it beats the darkness.
be on the watch.
the gods will offer you chances.
know them.
take them.
you can’t beat death but
you can beat death in life, sometimes.
and the more often you learn to do it,
the more light there will be.
your life is your life.
know it while you have it.
you are marvelous
the gods wait to delight
in you.

(Charles Bukowski The Laughing Heart
Löytyy myös mielenkiintoisena videona, jota pidetään yhtenä syynä Lontoon mellakoihin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti